Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g225g252kcal47.4g0g6.7g0g
Peruna (vanha, kuorittu)405g332kcal7.3g71.2g0.4g4g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.2g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)32g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g4.9g14kcal0.7g0.2g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3312g1266kcal112.6g157g17g13.4g
Valittu annoskoko1656g633kcal56.3g78.5g8.5g6.7g
Annoskoko puolitettuna828g316kcal28.2g39.3g4.3g3.4g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934