Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g837g2687kcal82.9g532.3g25.1g65.3g
Pellavansiemen kokonainen 78g393kcal15.4g0.8g32.6g20.5g
Cashewpähkinä 108g618kcal21.5g20.2g49.9g3.8g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g12g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)478g153kcal15.8g21.5g0g0g
Puolukkahillo 138g189kcal0.2g44.9g0.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3312g8079kcal271.6g1239.4g215.8g182g
Valittu annoskoko1656g4039kcal135.8g619.7g107.9g91g
Annoskoko puolitettuna828g2020kcal67.9g309.9g54g45.5g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141