Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 87g299kcal8.9g61g1g3.1g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.8g3kcal0.4g0.3g0.1g0g
Kauralese 10g36kcal1.8g4.6g0.8g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g677kcal22.2g131.8g3.8g9.8g
Valittu annoskoko166g338kcal11.1g65.9g1.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna83g169kcal5.6g33g1g2.5g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248