Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri16g65kcal0g15.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.6g0.1g0.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.4g15kcal0g3.6g0g0.1g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g44g66kcal0.2g15.7g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g22g35kcal1.6g3.5g1.5g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 25g64kcal0.3g0.7g6.7g0g
Kiivi kuorittu 6.9g3.2kcal0g0.5g0g0.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 7.5g5.5kcal0.1g1.2g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g674kcal13.6g101.2g22.4g1.6g
Valittu annoskoko166g337kcal6.8g50.6g11.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna83g169kcal3.4g25.3g5.6g0.4g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759