PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 19g8.1kcal1.9g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g30g12kcal1.4g1.7g0g0.3g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g37g26kcal4.4g1.5g0.2g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g29g11kcal0.1g2g0.1g0.8g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss22g7.5kcal0.2g0.9g0.2g0.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen29g10kcal1g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana333g149kcal18g15.2g1g3.8g
Valittu annoskoko166g74kcal9g7.6g0.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna83g37kcal4.5g3.8g0.3g1g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.6g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209