Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 16g36kcal0.8g2.7g2.2g0.9g
Persilja 3.1g0.9kcal0g0g0g0.3g
Oliiviöljy 7.8g69kcal0g0g7.8g0g
Tomaatti 31g7.1kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Kurkku 28g3.1kcal0.2g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 63g116kcal2.9g19.9g2.4g1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.8g2kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g473kcal8.4g50.6g25g6g
Valittu annoskoko166g237kcal4.2g25.3g12.5g3g
Annoskoko puolitettuna83g118kcal2.1g12.7g6.3g1.5g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500