Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g17g122kcal0g0g13.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 13g16kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Ruislese (10g)4.5g9kcal0.7g1.2g0.2g1.8g
Vehnäjauho, sunnuntai29g102kcal3.5g20.8g0.6g0.9g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Puolukka 34g13kcal0.1g2.3g0.2g0.9g
Maitorahka, Valio, 0,328g18kcal3.1g1.2g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)23g15kcal0.7g1.1g0.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 6.7g8.5kcal0.7g0g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana333g698kcal20.6g75.4g34.4g7.2g
Valittu annoskoko166g349kcal10.3g37.7g17.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna83g175kcal5.2g18.9g8.6g1.8g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.7g10.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557