Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g13g35kcal2.4g0g2.8g0g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 7.5g2.1kcal0.1g0.1g0g0.6g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g100g120kcal2.5g6g9g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana333g452kcal13.6g25.8g31g6.2g
Valittu annoskoko167g226kcal6.8g12.9g15.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna83g113kcal3.4g6.5g7.8g1.6g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.7g9.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122