Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)247g67kcal3.2g11.9g0.5g4.2g
Valkosipuli 6.2g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green281g913kcal67.4g137.7g2.8g33.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g62g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka30g3.3kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Vesi936g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 78g690kcal0g0g78g0g
Viinietikka balsami19g6.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3320g3408kcal143.6g309.6g163g79.8g
Valittu annoskoko1660g1704kcal71.8g154.8g81.5g39.9g
Annoskoko puolitettuna830g852kcal35.9g77.4g40.8g20g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212