Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g274g392kcal34.3g0.8g28.3g0g
Sokeri160g648kcal0g159.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 122g419kcal12.5g85.6g1.5g4.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 44g146kcal0g35.6g0g0.6g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g437g655kcal2.2g157.1g1.3g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g218g349kcal15.7g34.9g15.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 249g640kcal3.3g7.5g67.3g0g
Kiivi kuorittu 69g32kcal0g4.9g0.4g1.9g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 75g56kcal0.6g11.6g0.3g0.8g
Tomusokeri 1dl=60g6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3320g6747kcal137.8g1012.2g228.8g15.2g
Valittu annoskoko1660g3374kcal68.9g506.1g114.4g7.6g
Annoskoko puolitettuna830g1687kcal34.5g253.1g57.2g3.8g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759