TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)169g46kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.5g0.2g0.7g
Paprika, punainen450g116kcal4.1g20.7g1.8g9g
Chili, vihreä, tuore 34g15kcal0.7g2.7g0.1g0.5g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g34g25kcal1.5g4.4g0.1g0g
Paprikajauhe 5.6g18kcal0.8g1g0.7g2.1g
Juustokumina jeera (), annos 6g5.6g20kcal1g2.5g1.3g0.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.6g21kcal0.2g4.5g0.2g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen450g626kcal85.6g0g31.5g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g450g162kcal8.1g28.8g1.4g0g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3321g2567kcal213.8g156.4g120.2g31.6g
Valittu annoskoko1661g1284kcal106.9g78.2g60.1g15.8g
Annoskoko puolitettuna830g642kcal53.5g39.1g30.1g7.9g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532