Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 1204g276kcal21.8g28.9g2.4g25.3g
Peruna, punnittu kuorineen 3613g2338kcal57.8g476.2g6.1g30.7g
Timjami 7.2g20kcal0.7g1.9g0.5g2.7g
Rypsiöljy 65g575kcal0g0g65g0g
Vesi, vesijohtovesi 3854g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 53g161kcal5g7.2g12.5g0.8g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g1204g1325kcal27.7g48.2g120.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9391kcal226g1124.8g413.8g119g
Valittu annoskoko10000g4696kcal113g562.4g206.9g59.5g
Annoskoko puolitettuna5000g2348kcal56.5g281.2g103.5g29.8g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181