Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Valkosipuli 125g136kcal9.9g20.4g0.8g2.6g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g34g299kcal0g0g33.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35.1g0.6g1.8g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g125g351kcal23.8g0g27.5g0g
Timjami 3.8g11kcal0.3g1g0.3g1.4g
Persilja 75g21kcal1g0.8g0.2g6g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g1002g1202kcal25g60.1g90.1g15g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3330g4514kcal136.8g258.8g307.6g62.2g
Valittu annoskoko1665g2257kcal68.4g129.4g153.8g31.1g
Annoskoko puolitettuna833g1129kcal34.2g64.7g76.9g15.6g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122