Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)495g134kcal6.4g23.8g1g8.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu8.4g8.7kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Rypsiöljy 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g53kcal1.6g10.8g0.2g0.5g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g17g36kcal2.3g3.6g1.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 1119g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3332g639kcal22g86.2g22.2g18.2g
Valittu annoskoko1666g320kcal11g43.1g11.1g9.1g
Annoskoko puolitettuna833g160kcal5.5g21.6g5.6g4.6g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330