Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt52g24kcal1.7g2.5g0.8g0g
Hiiva 5.2g3.9kcal0.7g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4.2g13kcal0g3.1g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 6.8g22kcal2g0.5g1.4g2.1g
Ruisjauho (Rainbow)42g133kcal4.2g26.2g1g5.8g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl10g94kcal0g0g10.4g0g
Puolukka 6.2g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g861kcal25.4g122.4g28.2g19.8g
Valittu annoskoko168g431kcal12.7g61.2g14.1g9.9g
Annoskoko puolitettuna84g215kcal6.4g30.6g7.1g5g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600