Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen49g15kcal0.2g3.2g0.1g0.7g
Luumu kivetön, kuivattu 21g43kcal0.9g7.9g0.2g1.8g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala17g54kcal2.5g9.9g0.4g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Ruokasooda 1.9g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g6.7g40kcal1.6g0.4g3.6g0g
Ruokosokeri25g102kcal0g25.1g0g0g
Neilikka, annos 4g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.4g1.5kcal0g0.2g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio17g8.9kcal0.5g0.8g0.4g0g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g895kcal14.2g115.2g40g9.6g
Valittu annoskoko168g448kcal7.1g57.6g20g4.8g
Annoskoko puolitettuna84g224kcal3.6g28.8g10g2.4g
Arvot/100g100g267kcal4.2g34.4g11.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082