Helppo suklaakakku

Tämä on todella helppo ja yksinkertainen ohje, samalla älyttömän hyvää!

50 g margariinia
1 kananmuna (n.50 g)
1 1/2 dl sokeri (n. 145 g)
1 1/4 dl vehnäjauhoja (n. 80 g)
2 rkl kaakaojauhetta (n. 6 g)
1 tl vaniljasokeria (n. 3 g)
ripaus suolaa

Tästä tulee pieneen, 15 cm halkaisijaltaan irtopohjakakkuvuokaan annos.

Jos teet normaalikokoiseen, tuplaa aineiden määrät!

Kananmuna ja sokeri vaahdotetaan, sekaan sulatettu, jäähtynyt voi vuorotellen kuivien aineiden kanssa.

Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kakusta tulee parasta, kun sen jättää keskeltä löysäksi ja antaa jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 84 grammaa

Ellushka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 25g134kcal0.2g0.2g15g0g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 72g292kcal0g71.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.3g0.5g1.4g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g3g10kcal0.6g0.4g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g1229kcal16.4g202.8g37.8g2.8g
Valittu annoskoko168g614kcal8.2g101.4g18.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna84g307kcal4.1g50.7g9.5g0.7g
Arvot/100g100g367kcal4.9g60.5g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92836