Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 101g18kcal0.6g2.5g0.4g0.7g
Vesi51g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g7.3g21kcal1.4g0g1.6g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow1.5g3.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g6.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g89kcal4.4g5.8g4.6g1.6g
Valittu annoskoko168g44kcal2.2g2.9g2.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna84g22kcal1.1g1.5g1.2g0.4g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.7g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615