Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen215g71kcal7.1g10.5g0g0g
Hiiva 18g13kcal2.4g0.2g0.1g1.2g
Sokeri 152g618kcal0g152.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.6g11kcal0.4g2.2g0.3g1g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 118g169kcal14.8g0.4g12.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 373g1279kcal38g261g4.5g13g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g54g387kcal0.5g0.5g43g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)215g409kcal0.9g98.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki359g201kcal30.5g17.9g0.7g0g
Flora ruoka kevyt & paksu143g86kcal1.4g6.5g5.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton22g4.5kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3348g6497kcal192.2g1101.2g132.8g30.4g
Valittu annoskoko1674g3249kcal96.1g550.6g66.4g15.2g
Annoskoko puolitettuna837g1624kcal48.1g275.3g33.2g7.6g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817