Papoutsakia

2 munakoisoa
oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
3-4 kypsää punaista tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Kastike:
vajaa 1 dl jauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 tl muskottipähkinää
(suolaa), mustapippuria
1 muna
fetaa tai parmesaania

Leikkaa munakoisot pitkittäin puolikkaiksi.

Voitele leikattu pinta öljyllä ja pane uunivuokaan.

Lisää muutama lusikallinen suolalla maustettua vettä ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes munakoisot pehmenevät.

Ota munakoisot uunista ja anna jäähtyä.

Valmistele sillä aikaa täyte.

Kuullota sipulit, valkosipuli ja liha öljyssä.

Lisää tomaatti ja yrtit ja hauduta, kunnes seos sakenee.

Kaavi munakoison puolikkaista sisusta varovasti teelusikalla niin, että kuoriin jää noin ½ senttiä sisustaa.

Hienonna ja lisää täytteen joukkoon.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna jäähtyä.

Lisää muna.

Aseta munakoison kuoret oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja täytä lihaseoksella.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Kiehauta kastiketta varten voi ja jauhot kattilassa.

Lisää maito hyvin vatkaten ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.

Ota pois liedeltä ja lisää muna ja juusto.

Mausta muskottipähkinällä ja tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Jaa kastike munakoisoille niin, että se peittää lihatäytteen.

Paista uunissa, kunnes pienet kengät ovat kauniin ruskeita, noin 30-40 minuuttia.

Mukailtu HOK-Elanto -lehden ohjeesta

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 479 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 438g98kcal2.2g13.6g0.9g10.9g
Oliiviöljy 13g116kcal0g0g13.1g0g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha438g727kcal83.2g0g43.8g0g
Tomaattimurska 105g31kcal0.6g5.6g0.2g2g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Vehnäjauho, durum 44g155kcal5.7g27.6g1.1g5.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen438g145kcal14.4g21.4g0g0g
Margariini 60%, becel laktoositon 44g232kcal0g0g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3353g3211kcal227.6g148g181g40.6g
Valittu annoskoko1677g1605kcal113.8g74g90.5g20.3g
Annoskoko puolitettuna838g803kcal56.9g37g45.3g10.2g
Arvot/100g100g96kcal6.8g4.4g5.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242505