Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.4g0.2kcal0g0g0g0.3g
Siirappi 3.3g10kcal0g2.5g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g4.2g2.5kcal0.4g0.2g0g3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 17g57kcal0.9g12.6g0.2g0.2g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 8.3g32kcal0.5g7g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 83g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.9g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 29g94kcal3.5g17.6g0.6g1.7g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.3g27kcal2.4g0.6g1.7g2.5g
Auringonkukansiemen 5.8g35kcal1.3g0.7g2.9g0.3g
Kurpitsansiemen,kuoreton5.8g29kcal1g2.4g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana336g600kcal20g87.2g18.6g16.4g
Valittu annoskoko168g300kcal10g43.6g9.3g8.2g
Annoskoko puolitettuna84g150kcal5g21.8g4.7g4.1g
Arvot/100g100g178kcal5.9g25.9g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974