Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 22g67kcal4g10.7g0.2g2.4g
Vesi110g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)5g16kcal0.6g0g1.5g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g10g9kcal1.7g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)7.3g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sinappi, mieto, meira 125g1.3g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0g
Porkkana 11g3.6kcal0.1g0.6g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana336g201kcal13.2g24g4g5.8g
Valittu annoskoko168g101kcal6.6g12g2g2.9g
Annoskoko puolitettuna84g50kcal3.3g6g1g1.5g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.1g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138568