Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 26g11kcal2.6g0.1g0g0g
Sokeri 44g177kcal0g43.6g0g0g
Flora Vanilla 12%55g104kcal2.5g8.7g6.5g0g
Puolukka 44g17kcal0.2g3g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana336g617kcal10.6g110.8g13.4g2.2g
Valittu annoskoko168g309kcal5.3g55.4g6.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna84g154kcal2.7g27.7g3.4g0.6g
Arvot/100g100g184kcal3.2g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133