Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g22g103kcal1.4g15g4.2g0.5g
Voi 7.3g53kcal0.1g0g6g0g
Kuohukerma,valio,2dl29g100kcal0.6g0.9g10.3g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g29g18kcal1.2g1.5g0.7g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g15g13kcal0.2g6.2g0.9g0g
Sokeri 18g74kcal0g18.3g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.9g10kcal2.5g0g0g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g15g13kcal0.2g6.3g0.9g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker13g49kcal0g12.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana336g866kcal12.4g120.6g46g1g
Valittu annoskoko168g433kcal6.2g60.3g23g0.5g
Annoskoko puolitettuna84g216kcal3.1g30.2g11.5g0.3g
Arvot/100g100g258kcal3.7g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734