Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 15g6kcal0.1g0.6g0.1g0.5g
Voi 19g138kcal0.2g0.1g15.4g0g
Suklaa tumma 58g302kcal2.3g31.1g18.1g3.1g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.2g0.1g0.4g
Sokeri 22g89kcal0g21.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana336g1264kcal18.2g122g76.4g8g
Valittu annoskoko168g632kcal9.1g61g38.2g4g
Annoskoko puolitettuna84g316kcal4.6g30.5g19.1g2g
Arvot/100g100g377kcal5.4g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353