Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva23g16kcal3.6g0.1g0.1g3g
Koff, kolmonen350g140kcal0g7.7g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g350g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g350g1239kcal24.5g266g7g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g350g1225kcal42g248.5g7.3g10.5g
Kananmuna kuoreton 257g366kcal32.1g0.8g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g5972kcal204.4g1046.2g81.4g27g
Valittu annoskoko1680g2986kcal102.2g523.1g40.7g13.5g
Annoskoko puolitettuna840g1493kcal51.1g261.6g20.4g6.8g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441