Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt399g184kcal12.8g19.2g6g0g
Hiiva, 50g40g24kcal5.2g0.4g0.2g0g
Sokeri 112g454kcal0g111.6g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8g25kcal0.9g4.8g0.6g2.2g
Kananmuna 50g(kpl)40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 878g3012kcal89.5g614.5g10.5g30.7g
Voi 120g868kcal1.4g0.5g97.3g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g80g255kcal13.6g36.7g6g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g9745kcal255.6g1575.6g248.4g93.8g
Valittu annoskoko1680g4873kcal127.8g787.8g124.2g46.9g
Annoskoko puolitettuna840g2436kcal63.9g393.9g62.1g23.5g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726