Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 400g188kcal7.3g28.6g3.7g5g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 16g48kcal0g11.8g0g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 11g95kcal0g0g10.8g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g160g496kcal19.2g115.1g4.3g19.2g
Pellavansiemenet, Pellavainen80g368kcal15.8g0.8g33.5g24.5g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g240g863kcal31.2g165.4g7.2g24g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g560g1958kcal75.5g367g16.2g30.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g8032kcal298g1377.4g151.4g207g
Valittu annoskoko1680g4016kcal149g688.7g75.7g103.5g
Annoskoko puolitettuna840g2008kcal74.5g344.4g37.9g51.8g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544