Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 780g255kcal4.8g43.4g1.6g19.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 560g427kcal10.5g86.8g1.1g5.6g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio 15g45kcal1.4g2g3.4g0.2g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Basilika, kuivattu 2g5.1kcal0.3g0.4g0.1g0.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen133g44kcal4.4g6.5g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 40g69kcal3g0.9g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g1803kcal54.4g298.8g25.4g60.2g
Valittu annoskoko1680g902kcal27.2g149.4g12.7g30.1g
Annoskoko puolitettuna840g451kcal13.6g74.7g6.4g15.1g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242