Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 2379g1118kcal43.3g170.3g21.9g30g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 95g287kcal0.1g70.5g0g0g
Vesi1189g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g52g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 64g568kcal0g0g64.2g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g952g2950kcal114.2g685.1g25.7g114.2g
Pellavansiemenet, Pellavainen476g2188kcal94.2g4.8g199.3g145.6g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g1427g5138kcal185.5g984.8g42.8g142.7g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g3330g11656kcal449.6g2184.6g96.6g183.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g47809kcal1773.8g8200.2g901g1231.4g
Valittu annoskoko10000g23905kcal886.9g4100.1g450.5g615.7g
Annoskoko puolitettuna5000g11952kcal443.5g2050.1g225.3g307.9g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544