Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala169g541kcal25.4g99.8g4.4g16.9g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton23g72kcal5.2g2.4g4.7g0g
Voi vähäsuolainen 113g818kcal1.3g0.5g91.7g0g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Vesi68g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 132g954kcal1.6g0.5g106.9g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g263g921kcal4.5g234.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 165g229kcal20.7g0.5g16.2g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton45g144kcal10.4g4.7g9.4g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark113g598kcal8.9g36.1g47.4g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g226g271kcal6.3g10.1g22.6g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl320g1086kcal6.4g9.6g111.8g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark30g159kcal2.4g9.6g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3366g11734kcal186.2g851.8g855.4g34.2g
Valittu annoskoko1683g5867kcal93.1g425.9g427.7g17.1g
Annoskoko puolitettuna842g2934kcal46.6g213g213.9g8.6g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045