Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g501g831kcal102.6g3.5g25g9.5g
Keräkaali 250g501g120kcal6g20.5g1g10.5g
Porkkana 167g55kcal1g9.3g0.3g4.3g
Siirappi, tumma12g37kcal0g8.6g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.3g10kcal0.4g0.5g0.7g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1.7g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi501g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3370g2108kcal220g85.2g54g48.8g
Valittu annoskoko1685g1054kcal110g42.6g27g24.4g
Annoskoko puolitettuna843g527kcal55g21.3g13.5g12.2g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186