Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 281g95kcal8.6g13.8g0.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa225g674kcal51.7g0g51.7g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 5.6g30kcal0.1g0g3.4g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g112g360kcal14.6g69.7g2.8g10.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)450g112kcal4.5g24.7g0g6.3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)6.2g17kcal0.6g1.1g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 562g1279kcal106.8g0g95.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3375g5242kcal378g239.2g310.2g34.8g
Valittu annoskoko1688g2621kcal189g119.6g155.1g17.4g
Annoskoko puolitettuna844g1311kcal94.5g59.8g77.6g8.7g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191