Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 69g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)6.7g6.7kcal1.1g0g0.3g0.2g
Poronkäristys, lapin liha 240g23g34kcal4.3g0g1.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 16g12kcal0.3g2.5g0g0.2g
Sipuli 19g5.8kcal0.2g0.9g0g0.3g
Palsternakka 4.9g3.1kcal0g0.6g0g0.2g
Juuriselleri 4.4g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana 18g5.8kcal0.1g1g0g0.4g
Lanttu 8.6g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana338g146kcal12.6g11.4g3.8g3.2g
Valittu annoskoko169g73kcal6.3g5.7g1.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna85g37kcal3.2g2.9g1g0.8g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65272