Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 66g25kcal0.7g4.5g0.1g1.6g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g1g3.3kcal0g0.2g0.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rypsiöljy rainbow0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g17g51kcal3.5g0.2g3.5g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g19g11kcal0.8g0.9g0.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g4.7g16kcal0.9g0g1.4g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g5.6g11kcal0.5g0.2g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana339g248kcal13g13g14.6g3.6g
Valittu annoskoko170g124kcal6.5g6.5g7.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna85g62kcal3.3g3.3g3.7g0.9g
Arvot/100g100g73kcal3.8g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589