Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)29g102kcal4.1g16.3g2g3.2g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 4g12kcal0.4g2.2g0.1g0.6g
Flora margariini 60, annos 10g7.3g39kcal0g0g4.4g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 15g4.4kcal0.4g0.5g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu8.7g11kcal1g0g0.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Fariinisokeri15g59kcal0g14.6g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)29g19kcal0.9g1.4g1g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g8.7g12kcal1.1g0g0.9g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g7.3g21kcal0.1g4.1g0g2.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Raparperi 29g10kcal0.2g1.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana339g696kcal19.6g105.2g19g15.6g
Valittu annoskoko170g348kcal9.8g52.6g9.5g7.8g
Annoskoko puolitettuna85g174kcal4.9g26.3g4.8g3.9g
Arvot/100g100g205kcal5.8g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219