Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 22g155kcal0.2g0.1g17.5g0g
Sokeri 31g126kcal0g30.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu40g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g58g204kcal2g47.1g0.6g1.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g5.8kcal0g1.4g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 15g18kcal0.6g0.6g1.5g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.7g6.5kcal0.3g0.2g0.4g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g1134kcal15.2g162g47.2g4.4g
Valittu annoskoko170g567kcal7.6g81g23.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna85g284kcal3.8g40.5g11.8g1.1g
Arvot/100g100g334kcal4.5g47.7g13.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822