Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g60g240kcal0g60g0g0g
Liivatelehti, gelatiini3g11kcal2.6g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g200g50kcal2.8g9.2g0.6g7.4g
Vaahtoutuva vaniljakastike250g400kcal12g40g22.5g0.5g
Vispikerma, Pirkka 2 dl250g850kcal5g6.8g90g0g
Kananmuna kuorineen punnittu272g343kcal29.9g0.8g24.5g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta81g293kcal10.6g56.9g1.7g2.8g
Fariinisokeri200g812kcal0g199.9g0g0g
Voi 125g907kcal1.5g0.5g101.7g0g
Suklaa tumma 250g1292kcal9.8g133.2g77.5g13.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3384g10396kcal148.4g1014.6g637g48g
Valittu annoskoko1692g5198kcal74.2g507.3g318.5g24g
Annoskoko puolitettuna846g2599kcal37.1g253.7g159.3g12g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551