Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 165g537kcal20g97.9g4.6g9.1g
Kauralese 72g259kcal12.9g32.8g5.5g12.6g
Ruokasuola jodioitu 3.9g0.1kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.6g24kcal3g2.6g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 36g45kcal4g0.1g3.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1199g3615kcal1.2g888.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3384g8960kcal82.2g2043.6g27.4g43.4g
Valittu annoskoko1692g4480kcal41.1g1021.8g13.7g21.7g
Annoskoko puolitettuna846g2240kcal20.6g510.9g6.9g10.9g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140230