Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 395g2861kcal4.7g1.6g320.7g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 36g148kcal1.1g35.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 306g384kcal33.7g0.8g27.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g415g2491kcal99.7g27.4g224.2g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.9g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 265g874kcal5.3g7.9g92.6g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl47g299kcal6.5g1.6g29.4g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g218g340kcal0.9g82.8g0.7g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3384g14832kcal304.8g322.4g1390.4g3.6g
Valittu annoskoko1692g7416kcal152.4g161.2g695.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna846g3708kcal76.2g80.6g347.6g0.9g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223