Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75226g1538kcal2.3g2.3g169.7g0g
Sokeri 328g1331kcal0g327.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 385g1320kcal39.2g269.2g4.6g13.5g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g192g104kcal17.3g8.1g0.4g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g226g271kcal6.8g9.3g22.6g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 294g113kcal0.5g24g0.3g4.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g41kcal0.4g9g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3384g9622kcal134.2g1343.6g396g36g
Valittu annoskoko1692g4811kcal67.1g671.8g198g18g
Annoskoko puolitettuna846g2406kcal33.6g335.9g99g9g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072