Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 160g1159kcal1.9g0.6g129.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai332g1163kcal39.9g235.8g7g10g
Sokeri 163g661kcal0g162.7g0g0g
Leivinjauhe 6.4g11kcal0.3g2.4g0g0g
Ruokasooda 6.4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.4g26kcal0g6.3g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 128g38kcal3.7g4.6g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 35g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Raparperi 383g129kcal2.6g21.1g0.4g5.4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 128g169kcal3.4g4.1g15.3g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g160g96kcal16g6.9g0.5g0g
Sokeri 109g441kcal0g108.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 70g100kcal8.8g0.2g7.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g38kcal0g9.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3392g8161kcal162g1125.6g327.8g30.8g
Valittu annoskoko1696g4081kcal81g562.8g163.9g15.4g
Annoskoko puolitettuna848g2040kcal40.5g281.4g82g7.7g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574