Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)1131g8141kcal1.1g1.1g904.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 323g920kcal50.1g0.6g80.8g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)242g49kcal0g15.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3392g18219kcal102.4g34.8g1970.6g0g
Valittu annoskoko1696g9110kcal51.2g17.4g985.3g0g
Annoskoko puolitettuna848g4555kcal25.6g8.7g492.7g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=67435