Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3569g753kcal42.8g121.3g7.1g74.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g1025g287kcal6.1g61g2g25.6g
Sipuli (käsittelemätön)1025g278kcal13.3g49.2g2g17.4g
Vesi1413g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2827g4806kcal565.4g0g282.7g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen141g565kcal9.9g2.8g56.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g13377kcal1275g468.6g700.6g235.8g
Valittu annoskoko10000g6689kcal637.5g234.3g350.3g117.9g
Annoskoko puolitettuna5000g3344kcal318.8g117.2g175.2g59g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241