Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4.2g6.9kcal0.8g0g0.4g0g
Sipuli 1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lehtiselleri 0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 8.3g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Punaviini 1.2g0.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g22kcal1.6g1.2g0.8g0.4g
Valittu annoskoko17g11kcal0.8g0.6g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g6kcal0.4g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g65kcal4.7g3.5g2.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216