Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g8.7g28kcal0.9g5.5g0.3g0.7g
Pellavansiemen kokonainen 0.8g4.1kcal0.2g0g0.3g0.2g
Cashewpähkinä 1.1g6.4kcal0.2g0.2g0.5g0g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)5g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Puolukkahillo 1.4g2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g84kcal3g12.8g2.2g1.8g
Valittu annoskoko17g42kcal1.5g6.4g1.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna9g21kcal0.8g3.2g0.6g0.5g
Arvot/100g100g245kcal8.7g37.2g6.4g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141