Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 4.4g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 2.6g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka1.8g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 3.5g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g2.6g1.6kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana35g17kcal0g2.2g0.4g0.6g
Valittu annoskoko18g8kcal0g1.1g0.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna9g4kcal0g0.6g0.1g0.2g
Arvot/100g100g47kcal0g6.2g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267947