Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 2.9g8.9kcal0.5g1.4g0g0.3g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g2.3g6.3kcal0.4g0g0.5g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.3g0.7kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana35g32kcal1.8g2.8g1.2g0.6g
Valittu annoskoko18g16kcal0.9g1.4g0.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna9g8kcal0.5g0.7g0.3g0.2g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8g3.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371