Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl8.3g28kcal0.2g0.2g2.9g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja4.2g6.7kcal0.3g0.7g0.3g0g
Lakka4.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Liivate 0.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g82kcal1.6g4.2g6.4g0.4g
Valittu annoskoko18g41kcal0.8g2.1g3.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g21kcal0.4g1.1g1.6g0.1g
Arvot/100g100g230kcal4.5g11.8g18g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843