Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai3.4g12kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0.1g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten1g3.5kcal0.2g0.5g0.2g0.1g
Voi 0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Vesi2.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Voi 0.4g3kcal0g0g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g0.5g2.5kcal0g0.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana35g111kcal1.6g20g2.6g0.4g
Valittu annoskoko18g55kcal0.8g10g1.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g28kcal0.4g5g0.7g0.1g
Arvot/100g100g317kcal4.6g57.1g7.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135